Начало За нас Реклама Контакти

Месно руло с броколи

Снимка за Месно руло с броколи
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Заменете в старата рецепта за руло от кайма традиционните варени яйца и моркови с броколи и чедар и ще получите изненадващо, ново и все така вкусно ястие за вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г телешка кайма
  2. 2 филии сух бял хляб без кората
  3. 150 мл прясно мляко
  4. 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  5. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  6. 1 ч. л. мащерка
  7. 1 ч. л. кимион
  8. 1 сурово яйце
  9.  сол, черен пипер на вкус
  10. за пълнежа:
  11. 300 г броколи
  12. 1 с. л. масло
  13. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  14. 200 г сирене чедар, нарязано на тънки резени, или кашкавал
  15. 1 белтък за намазване
  16. 2 с. л. галета за поръсване
  17. 2 с. л. настърган чедар или кашкавал за поръсване
  18. за соса:
  19. 200 г моркови, настъргани
  20. 1 с. л. масло
  21. 1 с. л. лук, ситно нарязан
  22. 2 с. л. сметана, по желание
  23.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Хлябът се залива със студеното мляко и се оставя да постои 4-5 мин. Каймата се омесва с лука, магданоза, мащерката, смачкания хляб заедно с млякото, кимиона, яйцето, сол и пипер на вкус. Слага се да постои 30 мин. на хладно.

  2. 2.

    Броколите се нарязват на малки розички. Пускат се за 3 мин. във вряща подсолена вода и се отцеждат. Задушават се в сгорещеното масло и чесъна за 3-4 мин. Посоляват се на вкус.

  3. 3.

    Лист от фолио за свежо съхранение се намокря с вода и върху него се разстила каймата на пласт от 1,5 см. Отгоре се разпределят парчетата броколи. Върху тях се подреждат резените чедар. С помощта на фолиото се навива на руло. Фолиото се отстранява и рулото се поставя в тавичка за печене, намазана с олио.

  4. 4.

    Рулото се намазва с белтъка и се поръсва с галетата. Пече се във фурна, загрята до 200° С, около 30 мин. Поръсва се с чедара и се запича за още 3-4 мин.

  5. 5.

    За соса лукът се задушава в сгорещеното масло с 1 с. л. вода. Добавят се морковите и се разбъркват 2-3 мин., докато омекнат. Подправят се със сол и пипер на вкус и се слага сметаната. Може да се пасира.

  6. 6.

    Рулото се поднася топло със соса.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари