Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки руладини със зеле

Снимка за Пуешки руладини със зеле
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази апетитна рецепта ни беше предоставена и приготвена в кухнята на "Меню" от нашия приятел Пеньо Иванов, професионален готвач, кулинарен консултант и основен организатор на пътуващия кулинарен фестивал "Пъстра трапеза".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг пуешки гърди
  • 120 г кисело мляко
  • 160 г бял хляб
  • 120 г лешници
  • ½ връзка магданоз, ситно нарязан
  • 3 яйца
  • 1 щипка смлян кориандър
  • 1 ч. л. сол
  • 2 щипки смлян бял пипер
  • 1 кг зеле - кисело зеле или прясно
  • 80 мл зехтин
  • 60 г стафиди
  •  бахар на зърна

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нарязвам месото на тънко, за да може да се навие на руладини. Мариновам го с киселото мляко и го оставям да зрее в хладилник за няколко часа.

  2. 2.

    Взимам хляба и с помощта на ренде го правя на трохи, които смесвам със смлените ядки, ситно нарязания магданоз, яйцата, кориандъра, сол и пипер. Правя плънката за руладините.

  3. 3.

    Изваждам месото от хладилника и с приготвената смес правя руладини. Закрепвам с клечка за зъби, ако е нужно.

  4. 4.

    Запечатвам месото на плоча, след това го изпичам в загрята до 190° С фурна за 10-12 мин.

  5. 5.

    Нарязвам зелето на средно големи парчета, задушавам го в зехтина с бахара и стафидите и го подправям. Разпределям готовото зеле в средата на чинии за сервиране и отгоре поставям разполовените руладини.


Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари