рецепта
Картофено руло с пушена риба
Продукти
Картофи | 600 г |
пушена риба | 250 г |
Краставица | 1 средна |
2 сварени яйца | |
майонеза | 1 с.л. |
заквасена сметана | 2 с.л. |
сладка горчица | 1 ч.л. |
кромид лук | 1/2 глава |
ситно нарязан зелен лук,копър | |
сол и смлян черен пипер |
Приготвяне
• Картофите се сваряват и се намачкват на пюре, без да се добавя маслото.
• Рибата се накъсва на малки парченца.
• Добавят се ситно нарязаният лук, копърът, черният пипер и ситно нарязаната краставица.
• Майонезата се омесва със сметаната и горчицата.
• Върху дъска за рязане се слага "свежо" фолио.
• Картофеното пюре се разпределя равномерно и отгоре се покрива с още един пласт "свежо" фолио.
С помощта на точилка се "разточва" лист с дебелина 1 см.
• Горният пласт се маха и се намазва с едната част от майонезената смес, а отгоре се разпределя рибата.
• След което се намазва с останалото от майонезената смес.
• Най-отгоре се настъргват яйцата.
• С помощта на фолиото се оформя рулото.
• Рулото се намазва с вода или олио, майонеза и т.н.
• Овалва се в ситно нарязан копър.
• Увива се с фолио и картофеното руло с риба се поставя минимум за 1 час хладилник.