Начало За нас Реклама Контакти

Руло с два пълнежа

Снимка за Руло с два пълнежа
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Двойният маково-бадемов вкус на този десерт от необичайно тесто с извара ще е чудесна изненада за гости и сродници при всеки един случай. И тъй като удивляващите явления движат света, дайте своя принос към естествения ход на нещата и пригответе тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 8

  • за тестото:
  • 300 г извара
  • 100 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 с. л. настъргана лимонова кора
  • 100 г меко масло
  • 5 с. л. олио
  • 500 г брашно
  • 1 с. л. балпулвер
  • за марципановия пълнеж:
  • 200 г марципан
  • 2 с. л. обелен шамфъстък или орехи
  • 2 с. л. сладко от смокини
  • 2 с. л. коктейлни череши
  • за маковия пълнеж:
  • 1 ч. ч. маково семе
  • 125 мл прясно мляко
  • 2 с. л. мед
  • 1 с. л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 белтък
  • за глазурата:
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Изварата се разбива заедно с пудрата захар, яйцата, лимоновата кора, маслото и олиото. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера. Замесва се тесто.

  2. 2.

    Марципанът се натрошава и се смесва с нарязаните ядки, смокини и коктейлни череши.

  3. 3.

    Маковото семе се слага да заври заедно с млякото, меда, захарта и солта. Бърка се около 10 мин., докато се сгъсти. Когато се охлади, се добавя белтъкът.

  4. 4.

    Тестото се разточва на голям правоъгълник. Едната му половина се намазва с марципановия пълнеж, а другата с маковия. Двете половини се завиват на рула една към друга. Полученото двойно руло се поставя в голяма форма за кекс. Изпича се във фурна, загрята до 175° С, за около 1 час. Оставя се за 5 мин. във формата и след това се изважда.

  5. 5.

    Пудрата захар за глазурата се смесва с лимоновия сок. Сладкишът се намазва и се украсява с цветчета.

Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари